De academie

De Zeeuwse Academie > De academie

LEREN EN ONTWIKKELEN DICHT BIJ HUIS

De omgeving van het openbaar bestuur is aan het veranderen. Dit heeft impact op organisaties, de werkwijze en de omgang met die omgeving. Dit brengt andere vragen met zich mee. Daarnaast staat de arbeidsmarkt in de regio Zeeland onder druk. Een en ander vraagt om de kwaliteit van het openbaar bestuur toekomstbestendig te maken en te houden. Dit gaat over vakkennis, maar ook over persoonlijke – en teamkwaliteiten en onderlinge samenwerking.

‘Leren en ontwikkelen dicht bij huis’, is het motto van de Academie. Dat doe je samen met collega’s, andere organisaties, de samenleving en de Zeeuwse markt. Samen werken en soms pionieren naar je rolinvulling. Met elkaar zoeken we naar mogelijkheden en wegen om de toekomst te maken. Het openbaar bestuur vervult daarin een bijzondere en uitdagende rol in.

De Zeeuwse Academie zal hierbij faciliteren en stimuleren.

ZeeuwseAcademie-schaakspel
ZeeuwseAcademie_blokken
Wil jij je persoonlijke ontwikkeling en je kennis gemakkelijk regelen?

Een leven lang leren

Wie ik nu ben, is mede te danken aan mijn omgeving en mijn gezin, maar ook de uitdagende advies- en trainingsopdrachten die ik de laatste jaren heb mogen uitvoeren. Een mens leert een leven lang! En het is vooral het concreet adviseren in bepaalde situaties geweest en de ervaringen als interim-manager, waar ik nieuwe dingen ontdekte en ging toepassen.

Als ondernemer in Zeeland ben ik betrokken op het openbaar bestuur. Het bureau VIA Adviseurs dat ik zo’n 15 jaar geleden ben gestart heeft inmiddels een andere vorm en ik werk nu in een netwerk van professionals voor tal van organisaties in het openbaar bestuur.

De afgelopen jaren reed ik vaak vanaf ons mooie Schouwen-Duiveland, de Randstad in. Maar eigenlijk ligt mijn ambitie in ons eigen Zeeland. Zo ontstond het idee van de Zeeuwse Academie.

Samen met anderen, bouwen aan de kwaliteit van het openbaar bestuur. Ik ben ervan overtuigd dat ‘Leren & Ontwikkelen’ daar een krachtig instrument bij is. Daarbij wil de Zeeuwse Academie een platform zijn. Verbonden aan de opleiders en professionals in Zeeland (en als het moet daarbuiten).

Henri Vogel

Initiatiefnemer Zeeuwse Academie